Projectleider Engineering & Aanleg

In verband met veiligheidseisen worden alleen reacties van kandidaten met een goede kennis van de Nederlandse taal (in woord en geschrift) in behandeling genomen!

Start opdracht: 22-01-2024
Einde opdracht: 22-01-2025
Uren: 40 uur/week
Locatie: Tilburg
Salaris: in overleg

Deadline: 11-01-2024

Voor een netwerkbeheerder is TopHeadHunting op zoek naar een Projectleider Engineering & Aanleg.

 Afdelingsinformatie
Als projectleider kom je te werken op de afdeling Engineering & Aanleg (E&A) binnen de vestiging Tilburg. E&A draagt op een projectmatige manier zorg voor het hele traject van aanvraag tot oplevering van aansluitingen, reconstructies, net- verbeteringen/uitbreidingen en vervangingen. Je werkt nauw samen met onze uitvoerders, voorbereiders en (senior) engineers en bent samen met AsM verantwoordelijk voor onze netten in Midden-Brabant. Aangezien er in teams wordt gewerkt, is er veelvuldig contact tussen de teamleden onderling. Er heerst een gezellige, informele en open sfeer op de afdeling, er zijn korte lijntjes en er is ruimte voor het geven en ontvangen van feedback. Tot slot staat veiligheid en ontwikkeling van onze medewerkers altijd voorop.

Functieomschrijving
De capaciteit van ons transport- en distributienet staat onder druk. Door de energie transitie of doordat klanten nieuwe aansluitingen wensen of wijzigingen willen in hun aansluiting moeten we continue ons net aanpassen en uitbreiden. Kan het huidige net het aan? Welke andere alternatieven zijn er? Jij gaat op onderzoek uit! Slim risico’s inschatten, vervangen en uitfaseren zijn hierbij van belang. Mogelijke klanten zijn bijvoorbeeld Gemeenten, Provincie, Industrie, ontwikkelaars van woonwijken, exploitanten van snelladers voor auto’s of initiatienemers van decentrale opwekking. De energietransitie brengt genoeg uitdagingen met zich mee en zo ook voor de instandhouding van een betrouwbaar en betaalbaar net voor nu en in de toekomst.

Hoe complex ook, bij elk project ga je voor de technisch beste oplossing tegen zo laag mogelijke kosten. Toekomstige capaciteitsknelpunten signaleer je op basis van simulaties en berekeningen. Maar je bent niet alleen aan het rekenen. Je bedenkt oplossingen op het gebied van netaanpassingen. Vanaf de calculatie tot de (technische) afronding ben jij verantwoordelijk voor de veiligheid, de voortgang, de kosten en de kwaliteit van jouw projecten. Risico’s signaleer je en los je op, zodat de kwaliteit gewaarborgd blijft. Met jouw ervaring weet je projecten van begin tot einde succesvol te realiseren.
Jij bepaalt de richting van complexe projecten en houdt koers naar je doel en neemt hier de betrokken partijen in mee. Het doel wordt gesteld door je manager, maar je bent zelf verantwoordelijk voor het bepalen van de weg er naar toe. Je werkt als Projectleider met een projectteam dat per onderwerp geformeerd wordt. Hierin zal jij geregeld de teams formeren en soms landelijk afstemmen binnen de organisatie of met gemeenten en aannemers in jouw regio.

Eisen

  • Je beschikt over minimaal een afgeronde (technische) hbo-opleiding elektrotechniek en/of energietechniek.
  • Je hebt kennis van proces- en projectmanagement en management- en kwaliteitssystemen (ISO 9001/PAS 55/VCA).
  • Daarnaast heb je minimaal 5 jaar relevante werkervaring in het engineeren van multidisciplinaire en complexe projecten.
  • Kennis en ervaring op het gebied van elektra infrastructuren in onze branche

We zijn op zoek naar een projectleider die uit het vak komt. Een sterke Engineer/uitvoerder++ die WV-er LS en MS en/of Gas (BEI/VIAG) is of heeft. Die op het werkterrein heel goed thuis is. Iemand die niets hoeven te leren, maar iemand die mensen kan ondersteunen / het vak kan leren. Deze mensen zouden dan van een andere netbeheerder kunnen komen.

Pre’s

  • Je bent in het bezit van VCA-VOL of bent bereid dit te gaan behalen.

Competenties

  • Je bent een gedreven en resultaatgerichte Projectleider die communicatief en analytisch sterk is. Vanuit jouw ambitie om grotere technische projecten vorm te geven, zet je alles op alles om samenhangende oplossingen te formuleren.
  • Je neemt betrokkenen makkelijk mee en weet complexe vraagstukken eenvoudig uit te leggen. Het is niet voor niets dat je het aanspreekpunt bent voor interne stakeholders (bv. accountmanagers, projectleiders) en externe stakeholders (bv. gemeenten, woningcorporaties, waterleidingbedrijven) over alle initiatieven die een impact kunnen hebben op het net.
  • Je hebt interesse in het belang van de ander en gaat op zoek naar het gezamenlijke belang. Tegelijkertijd denk je in oplossingen en hou je het te behalen resultaat scherp in het oog. Jij creëert immers inzicht in de impact voor het net en de kosten (nettoets en calculatie) om te bepalen wat noodzakelijke investeringen zijn.

Interesse?
Stuur ons dan uiterlijk 11-01-2024 je recente cv + motivatie voor deze rol, samen met je beschikbaarheid/geplande vakanties en je all-in uurtarief excl. btw.