Ervaren Java Developer

Alleen reacties van kandidaten met een goede kennis van de Nederlandse taal (in woord en geschrift) worden in behandeling genomen!

Start opdracht: 01-05-2024
Einde opdracht: 30-04-2025 (met optie op vast contract – detavast)

Uren: 36 uur/week
Locatie: Almelo
Salaris: in overleg

Deadline: 08-04-2024

Voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid is TopHeadHunting op zoek naar een Ervaren Java Developer.

Opdrachtomschrijving
Als detavast senior ontwikkelaar zorg je samen met je agile team ervoor dat onze ICT-systemen aan de gevraagde eisen voldoen en dat we altijd op ze kunnen bouwen. Je komt terecht in het professionele en gezellige team dat beheer, onderhoud en doorontwikkeling doet voor de diensten Informatieportaal en Mijn Slachtofferzaak binnen de afdeling Portalen & Samenwerking. Je gaat met je collega’s werken aan het gehele agile ontwikkeltraject: van refinement van de opdracht, het inplannen van de taken en het bouwen en testen tot en met het demonstreren van de geleverde functionaliteit aan stakeholders. Je houdt je in teamverband voornamelijk bezig met ontwikkelaarswerkzaamheden in JAVA en Oracle. Naast genoemde informatiesystemen blijven we continu verbeteren: de dienst kan altijd beter, efficiënter, gebruiksvriendelijker of beter gedocumenteerd. Wij staan dan ook nooit stil, en willen onze gebruikers steeds beter bedienen. Als jij je wilt blijven ontwikkelen, en verder wilt kijken dan je neus lang is, dan ben je bij ons zeer op je plek. Kun je nog niet alles, maar heb je affiniteit met bovenstaande en wil je je graag ontwikkelen op dit gebied? Ook dan komen we graag met je in contact.

Achtergrond opdracht
De inzet vindt plaats binnen de directie Operatie van de Justitiële Informatiedienst. De afdeling waarbinnen de inzet plaatsvindt is Portalen & Samenwerking. De afdeling zorgt voor de ontwikkeling aan, en verbetering van onder meer de dienstverlening in autorisatie en authenticatie in toegang tot onze systemen en het portaal v.w.b. de (gezamenlijke) informatie vanuit bijv. politie, OM of Slachtofferhulp, IP en MSz. Dit doen wij in de vorm van applicatief onderhoud en de levering van expertise aan onze ketenpartners. De afdeling werkt vanuit Almelo en bestaat uit 3 teams voor 5 verschillende toepassingen. Elk team bestaat uit ongeveer 10 fte, en werkt DevOps, met inzet van agile/scrum.
Het informatieportaal is een door Justid ontwikkelde voorziening, die het mogelijk maakt om verschillende (Justid) diensten te ontsluiten. Met het Informatieportaal ontsluiten wij (nu) diensten zoals Opvragen Justitiële Documentatie, Injus, DIAS, BIBOB en JIP voor onze ketenpartners. Zij loggen in op het Portaal via e-Herkenning en/of de IDP-broker. Daarnaast wordt via het informatieportaal het federatief gebruikersbeheer voor deze voorzieningen uitgevoerd.
www.MijnSlachtofferzaak.nl is hét portaal MSz v.w.b. de (gezamenlijke) informatie vanuit bijv. politie, OM of Slachtofferhulp. MSz helpt het slachtoffer om overzicht te houden in de zaak. Op www.MijnSlachtofferzaak.nl vinden we alle berichten over de voortgang in één overzichtelijke (persoonlijke) tijdlijn. Je vindt hier informatie over rechten van het slachtoffer en contactgegevens van de betrokken organisaties.
De opdrachtgever kiest bewust voor detavast en komt graag in gesprek met gemotiveerde kandidaten om de teams te versterken.

Eisen

 • HBO werk- en denkniveau.
 • JAVA-kennis en kennis van relationele databases (5 jaar).

Wensen

 • Kennis van hedendaagse ontwikkelmethodologie, zoals agile en scrum;
 • Intrinsiek gemotiveerd om optimale dienstverlening te realiseren;
 • Oplossingegericht, proactief en vol enthousiasme;
 • Basiskennis met GIT, Jenkins en Angular. Opgedaan in de periode 2020 tot nu, bijvoorbeeld vanuit zelfstudie, stage-/afstuderen, een eerste werkervaring, of middels een begeleid traject;

Competenties

 • Samenwerking
 • Nieuwsgierig
 • Gedreven
 • Kwaliteitsdenker
 • Mix van zelfstandig werken èn tijdig hulp inschakelen
 • Altijd op zoek naar verbeteringen, in proces, techniek en mensen.

Interesse?
Stuur ons dan uiterlijk 08-04-2024 uw recente cv + motivatie (max 500 woorden), samen met uw beschikbaarheid/geplande vakanties en uw salarisindicatie (inclusief reis- en onkosten).